Hotell på Södermalm

Södermalm – för den hippa Stockholmsbesökaren

Stockholms innerstad består av olika stadsdelar och en av dessa heter Södermalm. Det finns också stadsdelar med namnen Östermalm och Norrmalm, men av dessa tre malmar var just Södermalm den första. Redan på 1300-talet anlades man ett kapell här, på samma plats som kyrkan finns idag.

När man kommer till Stockholm som turist och försöker finna ut i vilken av alla underbara stadsdelar som man kommer att trivas bäst, så brukar Södermalm locka personer som gillar alternativa trender.

Södermalm har varit känt som arbetarklassens tillhåll – och raka motsatsen till exklusiva Östermalm. Det har alltid funnits en klyfta mellan invånarna på Södermalm mot de på Östermalm och idag har denna klyfta skapat en rätt så tydlig lägerdelning – antingen älskar man Söder (och då hatar man i regel Östermalm), eller så älskar man Östermalm och finner Södermalm för ansträngt hippt, ängsligt alternativt och till viss del också uteslutande om man inte är som alla andra, alternativa, Södermalmbor.

Idag är Södermalm ett trendigt ställe som lockar till sig många ungdomar – fortfarande med en ambition att vara alternativt och intressant.

Hotell i olika stil och klass – men alltid bra läge

Det finns många spännande hotell på Södermalm – i olika klass, standard och stil och du kan läsa mer om dem på www.hotellsödermalm.se.

  • Hotell Söder
    Detta är ett litet hotell med suveränt läge precis vid Stockholms Medborgarplats. Medborgarplatsen_panoramaSamtidigt som detta är ett mysigt hotell i hjärtat av Stockholm så är det också billigt.

  • Hotell Hellstens Malmgård
    Detta hotell dateras till 1700-talet och ligger mitt i Södermalm. Inredningen är gustaviansk, men komforten modern.

  • Hilton Slussen
    Detta är ett modernt hotell med ljuvlig utsikt över såväl Mälaren som innerstaden.